10 martie Excursie interactiva pentru micii astronauti
March 9, 2015
Kids on the Moon – călătorie în spațiu
March 10, 2015

07 aprilie 2015 – Mic si ecologist – Plantam copacei

Proiect de educare ecologica si responsabilitate sociala voluntara
Revitalizarea spatiilor verzi si celor afectate de calamitati
Primavara 2015 – Toamna 2015

Lansat in anul 2011, Proiectul “Copiii ocrotesc Romania! – Mic si ecologist” este o campanie de educare timpurie, de responsabilitate sociala, de constientizare a copiilor si familiilor lor, asupra necesitatii revitalizarii spatiilor verzi din Bucuresti, Ilfov si din tara.

In cadrul proiectului, copiii vor fi inscrisi listele speciale ale Micilor Voluntari Verzi si vor inveta despre  natura si protejarea ei, vor participa alaturi de parinti, bunici si cadre didactice la plantarea propriului copacel si ingrijirea lui si astfel vor devini inca de mici “Parinti ai padurilor de maine”. Prin implicarea in acest proiect, noi toti ii ajutam practic sa inteleaga ce inseamna grija pentru natura, ocrotirea ei, ce inseamana voluntariatul si echipa, cum putem, unindu-ne fortele, sa cladim ceva durabil. Impreuna cu parintii si educatorii , copiii vor lua parte la nasterea mini-padurilor,  unde fiecare copacel va fi botezat cu numele copilasului pentru care e plantat.

Membri, voluntarii AFS si specialistii silvicultori ii vor invata si ajuta pe cei mici sa planteze si apoi se vor ingriji ca toti copaceii sa se nasca si sa creasca in cele mai bune conditii. Speciile de copaci sunt alese în urma unui studiu de fezabilitate realizat de specialişti în silvicultură, la fel şi zonele în care se face plantarea. Acestea sunt zone defrişate, ameninţate de deşertificare sau inundaţii, precum şi zone industriale sau rezidentiale, în scopul îmbunătăţirii calităţii aerului, stabilizării terenului sau reducerii riscului apariţiei inundaţiilor.

Dupa plantarea copaceilor, copiii sunt anuntati on-line, prin intermediul site-ului AFP special conceput www.micsiecologist.ro sau direct in cadrul altor evenimente cu participare deschisa, despre cum evolueaza padurea lor, ce nevoi are aceasta si cum o ajutam, cum creste si produce aerul curat pentru ei.

forest-1

!!! În data de 7 aprilie ( in Saptamana Altfel), la Balta Neagră – comuna Nuci, Snagov  Ilfov,   se va naste o mica si frumoasa padure de stejari  si frasini.

forest-2

!!! Costuri: 10 lei (achizitionarea unui copacel) + 20 transportul.

!!! Deoarece plantarea copaceilor se va face in timpul saptamanii, copiii vor merge insotiti doar de cadrele didactice, nu si de catre parinti. Transportul se va face cu un autocar.

!!! Copiii ar trebui sa aiba la ei o sticla cu apa si un sandwich, deoarece vom servi  o gustare la iarba verde.

Va rugam ca pana marti, 17.03.2015, sa confirmati participarea si sa achitati (30 de lei).

Va multumim si va asteptam cu drag!

Echipa Kids Club

Daca ti-a placut, distribuie [easy-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,mail” counters=1 hide_names=”yes” counter_pos=”inside” native=”no”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *